Har du koll på om Kina köper din användardata!? 😱

Hej! 👋 Kul att du hamnat på min hemsida. Du undrar säkert vad det här är för hemsida… är den ny? Kan den hjälpa mig? Vad erbjuds det för hjälp? Vilka arbetsgivare finns här? Vilka har byggt hemsidan? Säkert många fler frågor också. Jag besvarar endel här nedan samt även vad jag menar med rubriken om Kina köper din användardata.

Det är jag, Oskar Hanborg, som byggt hemsidan och som ensamt driver den. Inga investerare hjälper till. Jag är en teknikintresserad före detta jobbcoach som tröttnade på hur dåligt svensk arbetsförmedling fungerar och hanteras idag.

Nu kanske du tänker – men hur kan du hjälpa mig om du är ensam? Jag hade tänkt likadant om jag kommit till en ny hemsida likt denna. Men fördelarna är faktiskt fler än du tror 🙂

Främst finns inga investerare bakom mig utan jag kan själv styra skutan och sätta ditt behov framför större vinstintressen. Jag behöver inte heller sälja din användardata eller dela den till t.ex. USA eller Kina för lömska analyser av oss som svenska användare. Visst samlar några av systemen in användardata och cookies, men det är i syfte att kunna erbjuda vissa tjänster (t.ex. CV-söket) och att du faktiskt ska få en bra upplevelse på hemsidan. Inte för att sälja datan. Detta bör du beakta hos de stora konkurrenterna där din data säljs till den som betalar och du blir en produkt som utnyttjas… även mindre lämpliga köpare och utländska intressen får tillgång till dig ⚠ På arbetssökande.nu är det bara kärnuppdraget som är fokus = att synliggöra arbetssökande och förmedla jobb!

En annan viktig detalj är att det inte finns några översvällda kostnader kopplat till att driva hemsidan idag. Jag betalar allt ur egen ficka och jobbar all ledig tid med att fixa och dona så det ska funka bra. Jag är även smart när jag köper in systemen för minskade kostnader (istället för att utveckla själv från grunden). Detta gör att jag kan erbjuda allt gratis med en förhoppning att du och fler ska vilja prova tjänsterna och att vi ska kunna växa tillsammans. För de stora konkurrenterna som du säkert känner till som Monster, LinkedIN och Indeed har gigantiska utgifter och ägarvinster som ska täckas och därför tar dem mycket betalt för samma tjänster som jag erbjuder gratis. Dem har inte heller samma fokus på Sverige och dig som jag har, utan arbetar internationellt och ägs av företag utomlands. Mig kan du komma och skaka hand med om du har vägarna förbi Skåne 🤝😉

De översvällda priserna gör att många arbetsgivare inte använder t.ex. CV-söket hos konkurrenterna och det blir såkallade ”CV-kyrkogårdar” där man registrerar sitt CV men sen händer inget. Samt så försvinner jobben i krångliga algoritmer utifrån hur mycket företagen betalar… På arbetssökande.nu är det gratis för dig och arbetsgivare för att det ska bli bättre kontaktflöde mellan arbetsgivare och dig som arbetssökande. Det finns redan väldigt många arbetsgivarekonton registrerade och det växer hela tiden. Allt ifrån HR på olika företag, kommuner, bemanning och rekryteringsföretag inom chefrekrytering, industri, administration, IT, marknadsföring och många fler inom andra branscher. Sökfunktionerna på arbetssökande.nu är ärliga och  enkla att använda så du kan filtrera fram det du söker efter så ingen arbetssökande eller jobbannons försvinner i långa otydliga listor.

Såklart behövs intäkter för att detta ska gå runt, jag försöker inte lura dig att tro något annat. Serverkostnader, licenser, företagskostnader osv. Men intäkterna hoppas jag ska komma från reklampengar längre fram (i ett städat och ickestörande format), samt merförsäljning av vissa tjänster mot arbetsgivare – som ökad exponering av deras anställningsbehov och hjälp med jobbdelning och andra bra tjänster som jag menar ger mervärde för alla parter. På så sätt hoppas jag kunna finansiera plattformen utan att sätta betalväggar mellan er som behöver hitta varandra (arbetssökande och arbetsgivare) när det kommer till jobbsöket och CV-söket, samtidigt som jag kopplar ihop arbetsgivare och arbetssökande!

Men hur kan jag hinna med allt om jag driver plattformen själv? Enkelt. Jag fokuserar på det tekniska, automatiserar så mycket jag kan och låter dig som användare stå för innehållet. CV-söket och jobbsöket hanterar ni som användare själva – det är öppet och gratis för alla att ta del av vilket är helt unikt inom branschen och gynnar dig som användare 🥳

Jag skulle kunna skriva en roman om detta men jag vill inte tråka ut dig mer än jag säkert redan gjort 😅

Så ta del av tjänsterna och hjälp till att dela och växa plattformen till din och andras fördel. Ju fler vi blir ju bättre kan vi hjälpas åt att sätta fler i arbete 📈💼

✅ Registrera ditt CV här

✅ Publicera ett jobb här

✅ Publicera jobbmässa här

Ovan tjänster kostar inget och det värsta som kan hända är att du får napp! 😉

MVH/Oskar Hanborg

Skriv en kommentar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att surfa på denna webbplats godkänner du vår användning av cookies.

Varukorgen

Varukorg

Dela